DATAprotect

DATAprotect

Sigurnost podataka vašeg preduzeća je od najveće važnosti. Kao malo ili srednje preduzeće, najčešće ne posjedujete dovoljno znanja i resursa da implementirate pravi sistem za pravljenje sigurnosnih kopija – da li je i vaše preduzeće jedno od onih koje svoje najvrijednije poslovne informacije čuva na računaru kojeg je, od najjeftinijih komponenti, sklopio nepoznati proizvođač koji više i ne postoji?

Zaštitite vaše podatke

Bez obzira na veličinu vašeg preduzeća, bilo ono malo ili veliko, izuzetno je važno da su vaši poslovni podaci i informacije sigurni i zaštićeni na sigurnosnim kopijama i da možete pouzdano i jednostavno doći do njih u slučaju potrebe.

Postojanje dobro promišljene i izvršavane strategije za pravljenje sigurnosnih kopija je obavezan korak koji će pomoći vašem preduzeću da preživi i izvrši povrat informacija u slučaju nesreće – bilo da se radi o kvaru hard-diska, požaru ili zemljotresu.

S druge strane, ako vodite relativno malo preduzeće, čak i kad imate potreban hardver i softver, najvjerovatnije nemate osoblje osposobljeno da dizajnira, implementira i održava efikasne i pouzdane procedure za pravljenje sigurnosnih kopija.

Kako mi možemo pomoći

Naše rješenje DATAprotect je upravo ono što vam treba – naši iskusni stručnjaci će sjesti sa vama i analizirati vaše potrebe. Zatim će izraditi konfiguraciju koji zadovoljava vaše potrebe i zahtjeve, te isporučiti, instalirati i konfigurisati sve hardverske i softverske komponente.

Ali, ono što je najvažnije za vas dolazi nakon implementacije. Obezbjedićemo sve što je neophodno kako biste bili sigurni da se implementirane procedure za pravljenje sigurnosnih kopija zaista prate, redovno ćemo provjeravati cjelokupni sistem i pomoći ćemo vam da vratite podatke ukoliko se za to ukaže potreba.

Jednostavno rečeno – tu smo da vam pomognemo da riješite sve probleme vezane za sigurnost vaših podataka i informacija.

Prednosti našeg rješenja

Kao IBM Advanced Business Partner, većinu naših rješenja, pa tako i DATAprotect, zasnivamo na IBM hardveru i softveru.

DATAprotect je modularnog dizajna i prema potrebama korisnika kombinujemo one hardverske i softverske komponente koje na najoptimalniji način ispunjavaju zahtjeve.

Osnovni dijelovi DATAprotect rješenja se sastoje od IBM System x serverske platforme (po potrebi IBM System p ili IBM BladeCenter), IBM System Storage uređaja za pohranu podataka na traku i IBM Tivoli Storage Manager softvera za izradu sigurnosnih kopija, arhiviranje i vraćanje podataka.

Rješenje DATAprotect je dobilo  IBM-validacije: IBM ServerProven i Built on IBM Express Advantage Offerings čime se potvrđuje visok kvalitet ovog rješenja, usklađenost sa IBM zahtjevima i standardima te provjereno zadovoljstvo postojećih korisnika.

DATAprotect podržava:

  • Hardverska platforma: Intel/AMD i POWER (RISC)
  • Operativni sistemi: Windows, Linux, AIX
  • Baze podataka: SQL, Oracle, DB2
  • Sistemi e-pošte: Exchange, Lotus
  • ERP sistemi: SAP